Víte, jak použít domácí spotřebiče pro nejpracnější úpravy v kuchyni?
V kuchyni se mnohdy setkáte se spoustou vedlejších úloh, které jsou potřebné ale nikoho nebaví. Od loupání cibule, přes krájení a strouhání až k bůh ví čemu nám dnes ale mohou napomoci skvělé domácí spotřebiče. Ušetříte hodně sil, a ještě k tomu i času, který můžete investovat do mnohem zábavnějších a kreativnějších činností
V kuchyni se mnohdy setkáte se spoustou vedlejších úloh, které jsou potřebné ale nikoho nebaví. Od loupání cibule, přes krájení a strouhání až k bůh ví čemu nám dnes ale mohou napomoci skvělé domácí spotřebiče. Ušetříte hodně sil, a ještě k tomu i času, který můžete investovat do mnohem zábavnějších a kreativnějších činností.
Sekání bylinek, oříšků a koření
To je zrovna jedna z věcí, kterou bychom občas měli dělat ručně. Jedná se konkrétně o ty nejjemnější bylinky jako může být bazalka nebo koriandr. Pokud bylinku ale potřebujeme do pesta, nebo tepelně upraveného pokrmu, tak se více hodí jejich sekání. V tomhle ohledu jsou dokonalé domácí spotřebiče tyčové mixéry, které dostávají v rámci příslušenství i malý nástavec na sekání bylinek a oříšků. Jednoduchá mystička, do které jen dáte, co potřebujete a necháte mixér udělat velice rychle svoji práci. Je vhodný na sekání nejen oříšků či bylinek, ale také na úpravu tvrdého koření, nebo je populární na práci s ingrediencemi jako kapary nebo sušená rajčata.
Hnětač těsta ušetří vaše ruce
Hnětače jsou pak další možností, jak ušetřit spoustu času, a především obtížné práce. Prodávají se v ohromných rozměrech pro gastro provozy, ale také jako drobné mixéry, které se vejdou na každou kuchyňskou linku. Stačí jen dát veškeré ingredience do hnětací misky, spustit spotřebič a kochat se tím, jak se před vašim zrakem vytváří krásné a kompaktní těsto.
Domácí majonéza rychleji než kdy dřív
To je zase skvělou výhodou mixérů. Konkrétně těch, které mají k dispozici užší a vyšší misku na obsah. Jednoduše si podle počtu majonézy dejte do mixéru vaječné bílky, přidejte sůl a pepř a trošičku citronové šťávy, podle chuti klidně dodejte i jiné koření nebo bylinky. Spusťte šlehání a zatím co se budou vajíčka šlehat, tak opatrně jemným čůrkem přilévejte klasický stolní olej. A za chvíli budete mít neuvěřitelně nadýchanou, pravou domácí majonézu.